Turnéteatret i Trøndelag: BEST FØR

Om arrangementet

Best før tar oss inn i den tragikomiske erkjennelsen av å ha passert midten av livet. For noen kommer den tidlig og for andre tar det lengre tid. Men en ting er sikkert; å nærme seg 50 setter i gang tanker om hvordan livet egentlig henger sammen for oss alle. Og denne gangen handler det om mannen.

Vi har latt oss inspirere av Krister Classons personlige tilnærming til boka av Rickard Fuchs, og sender vår egen Tore B. Granås ut på dypet inspirert av egne erkjennelser. Dette er i aller høyeste grad en tett-på-livet-forestilling, både for skuespilleren og - vil vi tro - de som ser på.

Best før er en komedie som geleider oss gjennom denne nå middelaldrende mannens tanker med lekenhet og letthet. Og den bærer samtidig på den dybden alle gode komedier har i seg; det handler om så mye mer under den gode latteren. Om hvilke valg man tok, om misunnelse og usikkerhet, om å tørre å være ærlig med seg selv og om tiden som flyter og endrer seg.

Vi vil aller helst at tiden skal fly mens publikum lener seg tilbake og lar seg rive med på denne heisaturen gjennom livet til en mann som kanskje kunne vært deg? Eller din mann? Og hvem vet, kanskje dine egne bekymringer virker langt enklere etter å ha hørt hva Tore baler med.