Minnekonsert om Kolbjørn Høiseth

Om arrangementet

Minnekonsert om Kolbjørn Høiseth

Kolbjørn Høiseth - Viggjas internasjonale operastjerne

Kolbjørn Høiseth ble født i Viggja i 1932 og døde i Stockholm i 1999. I år er det altså 90 år siden han ble født. Han ble raskt en internasjonal og etterspurt operasanger ved Kunglia Operan i Stockholm, hvor han var ansatt fra 1958 og til han gikk av med pensjon i 1985.

Det vil bli gjennomført en minnekonsert om ham med profesjonelle sangsolister fra Trøndelags-regionen og med sangkoret Koret Våren Viggja og prosjektkoret Olavs Menn. Kristin Rustad Høiseth, sopran, Kåre Bjørkøy, tenor og Lars Eggen som også er dirigent for Olavs Menn, vil ha egne sangavdelinger. Pianist Maria Ness vil akkompagnere alle tre solistene. Korene vil bidra med egne koravdelinger og som felleskor. Kåre Bjørkøy og Øystein Syrstad vil under konserten fortelle om Kolbjørn Høiseths karriere og det som karakteriserte hans sangkunst.

En bok om Kolbjørn Høiseths liv og karriere som operasanger, vil bli publisert høsten-22. Forfatterne Egil M. Opland, Skaun, og Arne Viggaklev, Viggja, vil under konserten presentere materiale fra den nye boka om den usedvanlige sangeren og kulturpersonligheten. Publikum vil også få muligheten til å kjøpe boka under og etter konserten.

Konserten starter klokken 19.00, men fra klokken 18.00 er det muligheter for å kjøpe kaffe og kake i aulaen. Dette tilbudet går det også an å benytte seg av etter konserten.

 

Arrangør: Kåre Bjørkøy NTNU, prosjektkoret Olavs Menn og Koret Våren Viggja